17Aug

Rondleidingen

Bezoek de bijen op kasteel Doorwerth!

Kasteel Doorwerth Vriend van sKBL

Doorwerth – Gelderland


  • Fonteinallee 2b
  •    6865 ND Doorwerth – Gelderland
  • Sat 17 Aug 2019
  • 14:00
  • Kosten: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 3,00 (exclusief entree kasteel). Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 3,00 op vertoon van jaarkaart.
  • www.glk.nl/doorwerth

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? Wat er gebeurt met de nectar en het stuifmeel? Op zaterdag 17 augustus a.s. kunt u weer een bezoek brengen aan de bijenstal van kasteel Doorwerth.

Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. Daarom is in de boomgaard bij het kasteel een paar jaar geleden opnieuw een bijenstal geplaatst. Hiermee draagt het kasteel bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben. Imkervereniging de Korenbloem beheert de stal en verzorgt de rondleidingen.

Met een mooie kap op en imkeruitrusting aan kun je veilig de bijenstal betreden. De rondleiding duurt een uur. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken.  Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128. Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken). Gebruik geen parfum of andere sterke geuren. De minimum leeftijd is zes jaar.

Datum: 17 augustus  2019
Aanvang: 14:00 en 15:00 uur
Reserveren en e-tickets: www.glk.nl/doorwerth