24Aug

Kunst & Cultuur

Theatervoorstelling Macbeth – King’s Men

De Hooge Boekel

Enschede – OverijsselDe stemmen van de heksen fluisteren door het bos en voorspellen dat de Schotse held Macbeth koning zal worden. Alleen de oude koning en zijn beste vriend staan hem in de weg. Wat moet hij doen.. afwachten of het lot een handje helpen? Macbeth ontpopt zich van een oorlogsheld tot een gewetenloze tiran. Gedreven door zijn machtsbeluste Lady Macbeth en verblind door argwaan en ambitie gaat Macbeth over lijken en is er al gauw geen weg meer terug. De heksen weten het zeker: Macbeth zal koning zijn.. totdat het bos van Hooge Boekel in beweging komt en zich tegen hem keert.

Wegens groot succes in Nederland en Duitsland is deze zinderende voorstelling terug op Landgoed Hooge Boekel. Vier acteurs brengen de prachtige taal van Shakespeare tot leven in het Duits, Nederlands, Engels en een tikkie Twents.. Moeilijk? Zeker niet. No fear Shakespeare!

Op de vraag ‘wie speelt Macbeth?’ gaan de mannen de concurrentie met elkaar aan in een tijdloos verhaal over goed en kwaad, jaloezie, ijdelheid, angst en wraak. Hoe dun is de lijn tussen de macht hebben en de macht delen? En wie gaat er in een oorlog vrijuit? Shakespeare zoals het bedoeld is: toegankelijk, energiek, met absurd veel humor, nog meer testosteron en virtuoze dubbelrollen op een schitterende locatie.

Incl. hapje en drankje vooraf.

CREDITS
Laurens ten Den, Jan Sturmius Becker, Christian Cadenbach & Marcell Kaiser