22Sep

Rondleidingen

Kasteel Eerde in de steigers

Eerde Vriend van sKBL

Ommen – OverijsselRestauratie

Er wordt nog hard gewerkt aan Kasteel Eerde. Natuurmonumenten schildert de buitenboel en restaureert momenteel de bel-etage. De herstelwerkzaamheden richten zich op het interieur van het kasteel, met het uiteindelijk doel: alle plafonds, wanden en vloeren van de cultuurhistorisch waardevolle 18e -eeuwse woonverdieping in hun oude stijl te herstellen.

Natuurmonumenten in de steigers

Normaal gesproken zijn locaties die gerestaureerd worden niet toegankelijk voor bezoekers. Natuurmonumenten wil hier graag een uitzondering in maken en stelt geïnteresseerden in de gelegenheid om te komen kijken naar de herstelwerkzaamheden. De steigers zijn er inmiddels niet meer, maar binnen wordt nog steeds gewerkt aan de laatste puntjes.

Deze exclusieve rondleiding bestaat uit 2 delen: een wandeling met de boswachter door de kasteeltuin van kasteel Eerde en een rondleiding over de bel-etage. Tijdens de excursie is niet alleen aandacht voor de restauratie van de bel-etage, maar vertellen de gidsen je ook mooie verhalen over de indrukwekkende schilderijen en Gobelins.

Programma Eerde 2020

De restauratie is een onderdeel van Programma Eerde 2020, wat een omvangrijk maatregelenpakket inhoudt. Hieronder valt het herstel en de ontwikkeling van het kasteel, de historische kasteeltuin, het parkbos en het omringende landschap op het landgoed.
Eerde 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, gemeente Ommen en de Nationale Postcode Loterij.

Handig om te weten:

  • De rondleiding start bij de hoofdingang van Kasteel Eerde.
  • Reserveer snel, want het aantal deelnemers is beperkt.
  • Draag stevige schoenen
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur

Hier aanmelden