10Nov

Concertlocatie

Concert A chantar m’er

Wisch

Terborg – GelderlandPikante muzikale correspondentie tussen de adellijke ­‘trobairise’ Beatriz, gravin van Dia en de flamboyante troubadour Raimbaut d‘Orange 

Ensemble Il Nostromo del Sogno

Mady Bonert – sopraan
Steven Marien – tenor en declamatie
Katelijne Lanneau – blokfluiten
Ellen Schafraet – gotische harp, tintinnabulum
Marie Verstraete – vedel, percussie 

Programma
Giraut de Bornelh: Reis Glorios
Raimbaut d‘Orange: Amors, cum er, Beatriz 
Comtessa de Dia: A chantar m‘er 

De 12de-eeuwse Beatriz, gravin van Dia en echtgenote van Guillaume de Poitiers, onderhield een meer dan pittige en niet bepaald discrete liaison met de troubadour en graaf Raimbaut d’Orange. Die affaire vond haar neerslag in de prachtige cansos en sirventés van beide minnelieden. Il Nostromo del Sogno neemt u mee naar het hart van de Provençaalse liefdeslyriek en gaat op zoek naar verdwenen melodieën…en eeuwige emoties.
Het ensemble bedrijft muzikale vertellingen uit de middeleeuwen. Het ensemble flirt met de grens tussen concert en muziektheater en voorziet bij elke voorstelling boventiteling op rijm. Il Nostromo del Sogno betekent ‘de bootsman van de droom’. De naam is een toespeling op het middeleeuwse literaire gebruik om de verteller van een roman te laten indommelen, zonder dat hij evenwel echt slaapt; wat hem daarna overkomt, bevindt zich in de ‘dorveille’, tussen de oevers van het waken en het dromen, waar alles waar…en onwaar is.

Meer informatie en reserveren