10Aug

Evenement/Festival

Historisch Oogstfestival

Landgoed Verhildersum Vriend van sKBL

Leens - GroningenOp zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het grootste historische evenement van Het Hogeland plaats bij Museum Borg Verhildersum in Leens: het Historisch Oogstfestival. De bekende historische dagen groeien uit tot een echt oogstfestival, inclusief een avondprogramma met muziek. Ook is er een ambachtelijke markt waarvoor we nog kraamhouders zoeken!

 

Voorverkoop begonnen!

 

Beleef de magie van het verleden

Op het hele landgoed staat alles in het teken van de oogst en zomerfeesten die teruggaan tot in de 19e eeuw. Alles ging nog met de hand. Kom kijken of doe mee met het dorsen met een dorsvlegel, bekijk de paarden die maaimachines trekken, of samen met hun ruiters een potje ringsteken spelen. Uit later tijd zijn de stationaire motoren en de grote dorsmachine. Allerlei oude ambachten zijn te zien.

 

Kom zelf ook in 19e-eeuws tenue

Voor gezinnen met kinderen is het festival ook echt een feest. Naast de ouderwetse kermis zijn er allerlei activiteiten voor kinderen zoals het knutselen in de tent. Zoveel mogelijk mensen zijn gekleed in 19e-eeuws tenue: boeren, burgers en buitenlui en zeker ook de adel. Wij hopen dat de gasten zich ook aankleden in stijl.

 

Muziek & theater, bars & foodtrucks

Overdag treden er muziek- en kleine theatergezelschappen op, met op de zaterdagavond een groot muziekfeest. Foodtrucks verzorgen de eterij en natuurlijk is de bar open voor een fris drankje. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en het samenstellen van het programma van het Historisch Oogstfestival. Houd onze website en socials in de gaten voor nieuwsberichten over het programma

Scroll naar boven