20Apr

Rondleidingen

Rondleiding voor mensen met een visuele beperking

Kasteel Loenersloot Vriend van sKBL

Loenersloot - UtrechtKasteel Loenersloot zag je misschien al vanaf de A2 bij Vinkeveen of vanuit de trein naar Amsterdam. De donjon, rond 1200 gebouwd, is het trotse hart van het prachtige, verborgen gelegen Kasteel Loenersloot. Ooit woonde roofridder Splinter van Loenersloot er. Van 1773-1776 werd het slot op grote schaal verbouwd tot een zomerverblijf. Een rondleiding door het oudste gebouw in de regio is zeker de moeite waard!

 

Het slot werd in 2012 en 2013 ingrijpend gerestaureerd. Sinds mei 2013 is het na 750 jaar particuliere bewoning voor een belangrijk deel toegankelijk voor het publiek. In de volledig ingerichte ruimten lijkt het of de barones, de laatste bewoonster, die er bijna 50 jaar woonde, net even afwezig is. Je waant zich in een buitenhuis uit de 18de eeuw, met behoud van het specifieke van een middeleeuws kasteel: gracht, stokoude toren, kloostermoppen, oprijlaan en veel meer. En ook met de unieke geschilderde (linnen) behangsels uit de 18de eeuw op de prachtige bel-etage!

 

Ben je blind of slechtziend? Naast de reguliere rondleidingen zijn er in Kasteel Loenersloot ook rondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het verhaal van het kasteel en bezoek je een aantal ruimten. Er is ook een te betasten plattegrond van het kasteel.

Scroll naar boven