01Jan

Evenement/Festival

VR game Schatkamers van Gelderland in Museum Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen Vriend van sKBL

Wijchen - GelderlandTot en met 25 februari 2024 kan je in Museum Kasteel Wijchen de VR game ‘Schatkamers van Gelderland’ spelen. Beleef de geschiedenis van Gelderland zoals je het nog nooit hebt gezien!

In de Schatkamers van Gelderland VR Game heeft een kwaadaardige tijdreiziger historische objecten gestolen uit het verleden. De objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd.

De VR Game is een spel voor twee spelers. Spelenderwijs ontdekken zij het verhaal van Gelderland en springen door zeven tijdvakken, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Eén speler draagt de VR-bril, de ander bedient een tijdreismachine via een touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen zij samen de Gelderse geschiedenis.

Schatkamers van Gelderland
Binnen het project Schatkamers van Gelderland werken ruim 30 Gelderse erfgoedinstellingen samen om het verhaal van Gelderland te tonen door bijzondere collectiestukken digitaal bij elkaar te brengen. Dit verhaal wordt met behulp van moderne digitaliseringstechnieken en vernieuwende presentatievormen aangeboden door ‘Schatkamers Online’ en ‘Schatkamers VR Game’.

Scroll naar boven