07May

Exposities / musea

Expositie De honderd van Rooyackers

Kasteel Geldrop Vriend van sKBL

Geldrop - Noord-BrabantIn Kasteel Geldrop vindt de unieke expositie plaats van de serie DE HONDERD VAN ROOYACKERS, een fotoserie van fotografe Ursula van de Bunte. Ursula is de vrouw van Paul Rooyackers, haar muze en model. Hij is 20 jaar ouder. “Mijn muze in portretten – bewaar wat je niet wilt verliezen – is de kern van deze fotoserie geworden. Er is grote kans dat hij eerder zal sterven. Om de herinnering levend te houden, ben ik gestart met hem te portretteren. Niet op een gewone manier maar steeds met de insteek een extra accent toe te voegen aan het portret”, aldus de fotografe.

In de serie worden klassiek, fotografische interpretaties afgewisseld met ironisch bedoelde visies of soms met een knipoog naar iconische schilderijen. “Het maken van deze serie is mijn leven ingeslopen om niet meer te stoppen. De serie zal automatisch eindigen als Paul komt te overlijden.”

Model en muze Paul Rooyackers werd in 1951 in Geldrop geboren, groeide er op, ging naar het sint Joriscollege te Eindhoven om vervolgens naar Amsterdam te verhuizen om daar te gaan studeren. Hij werd acteur en theatermaker, iets wat in de portretten tot uiting komt. Paul Rooyackers is nu even terug in het Kasteel te Geldrop, in de omgeving die hij goed kent en waar hij als kind door de bossen heeft gerend op het landgoed, waar destijds de familie van Baron van Tuyll van Serooskerken woonde.

Scroll naar boven