29May

Lezingen

Lezingreeks De historische moestuin, een kijkje in de keuken

Dekema State Vriend van sKBL

Jelsum - Friesland



De historische moestuin, een kijkje in de keuken

Dekema State brengt van begin april tot eind oktober 2023 veel activiteiten en vier lezingen rond groente, fruit, kookwijzen en receptuur uit vervlogen tijden. Het hele seizoen is er de expositie De historische moestuin, een kijkje in de keuken te zien.

maandag 29 mei (tweede pinksterdag) – dag van het kasteel
Lezing De keuken van Occa Ripperda door Redmer Alma, archivaris Landgoed
Twickel, 11.00, 13.30 en 15.30 uur. Boerderij Boersma Zathe.
Wildplukwandeling met Nienke Dubbeldam, 14.00 en 15.30 uur.

weekend 8 en 9 juli – imkerijdagen
Een kijkje bij de bijenkasten, met uitleg en demonstraties honingslingeren en
proeverij. Ook leuk voor kinderen.

weekend 9 en 10 september – open monumentendagen
Bezoek aan tuinen en state gratis.

zaterdag 9 september
Lezing Een kookboek haar tijd vooruit; Occa’s gebruik van paddenstoelen door
Emma Sofie de Vries, MA Landschapsgeschiedenis, 14.00, en 15.30 uur.
Boerderij Boersma Zathe.

zondag 10 september
Lezing Paddenstoelen; meer dan rood met witte stippen door Susan Bol,
IVN-natuurgids en paddenstoelenkenner, 14.00 en 15.30 uur.
Boerderij Boersma Zathe.

zondag 29 oktober
Lezing met proeverij De geheimen van de wijnkelder: wijn en drankjes in de
zeventiende en achttiende eeuw door Mariëlla Breukers, wijnhistorica, 15.00 uur.
Boerderij Boersma Zathe.

Voor meer informatie: www.dekemastate.nl 
Voor de lezingen is het wenselijk dat u zich aanmeldt
via de website of de mail: info@dekemastate.nl

 

Scroll naar boven