01Jan

Exposities / musea

Beeldenroute ‘Van Slot tot Centrum’

Slot Zeist Vriend van sKBL

Zeist - UtrechtNiet alleen in het Slot, maar ook daaromheen valt veel te zien en te ontdekken. Sinds 2015 is er een verrassende beeldenroute die het Slot met het centrum van Zeist verbindt. Moderne en hedendaagse kunstwerken sieren de Slottuin, de oprijlaan van het Slot, het Broeder- en Zusterplein, de publiekshal van het gemeentehuis en het Walkartpark.

Voor de vijfde maal op rij kunt u in Zeist genieten van deze unieke openluchtexpositie. De Beeldenroute rondom het Slot is uitgegroeid tot een beeldententoonstelling van internationale allure. Ook dit jaar is het weer gelukt om een bijzondere collectie samen te stellen met mooie, indrukwekkende, kleurrijke, grappige en imposante beelden.

Enkele kunstwerken behoren tot de vaste collectie van de gemeente Zeist. Het merendeel van de collectie is belangeloos door de kunstenaars beschikbaar gesteld. De beelden komen goed tot hun recht in de mooie, groene omgeving van het Slot. Om de twee jaar verandert de samenstelling van de beeldenroute. Zo blijft een wandeling langs de beelden elke keer weer verrassend.

Voor een volledige beschrijving van de beeldenroute ‘Van Slot tot centrum’ klikt u hier.

Scroll naar boven