02May

Concertlocatie

Thomas Prechal (cello) en Jorian van Nee (piano)

Kasteel Keukenhof

Lisse - Zuid-HollandThomas Prechal (2004) volgde lessen en masterclasses bij diverse bekende cellisten en studeert momenteel aan het Conservatorium van Parijs. Hij is meervoudig prijswinnaar, onder andere van de 1e en 2e prijs tijdens het Prinses Christina Compositie Concours 2017. Thomas heeft al tal van concerten gegeven in binnen- en buitenland. Hij staat regelmatig op het podium als solist met orkest, zowel in het cello-repertoire als met zijn eigen composities. Ook speelt hij veel in kamermuziekverband, cello-piano en strijkkwartet. Thomas houdt van componeren en ontvangt regelmatig compositieopdrachten.

Jorian van Nee (1999) studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Ook speelde hij enkele keren met orkesten, zoals het Residentie Orkest in Den Haag en Sinfonia Rotterdam. Jorian componeert ook zelf. In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours, terwijl hij tevens een eerste prijs kreeg bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleiding.

Beide musici traden vorig jaar al op in het Koetshuis. Thomas Prechal was er als finalist van het Prinses Christina Concours.

Programma:
Janáček    – “Pohádka” (“Sprookje”) voor cello en piano
Dvořák     – Rondo in g-mineur voor cello en piano, op. 94
Prechal    – Nieuw werk (2023) voor cello en piano
Van Nee  – Ballade en Scherzo voor piano solo
Van Nee  – Romanze voor cello en piano
Schubert – Arpeggione-sonate in a-mineur
Paganini  – Variaties op een snaar

Het concert begint om 20.15 uur. Inclusief koffie/thee vooraf en pauzedrankje
Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.
Voor informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl

Kaarten bestellen