25Mar

Evenement/Festival

Watertour

Muiderslot

Muiden - Noord-HollandHet Muiderslot is onlosmakelijk met het omringende water verbonden: de slotgracht, de Vecht en de voormalige Zuiderzee. Je ontdekt tijdens deze tour van alles over de relatie tussen het kasteel en het water. In deze tour besteden we ook speciaal aandacht aan de fotopresentatie Here comes the flood. 

Hoe werd water gebruikt bij de verdediging van het Muiderslot? Welk water was bruikbaar om bier van te brouwen? En hoe werd de omgeving beschermd tegen de continue dreiging van overstromingen? Ga mee op watertour in het kasteel én eromheen en ontdek hier meer over.

Here comes the flood
Deze watertour wordt gegeven in het kader van de tijdelijke fotopresentatie Here comes the flood door fotograaf Rem van den Bosch. In zijn werk laat Van den Bosch op unieke wijze zien hoe hoog het water komt als de Nederlandse dijken doorbreken. Door het hele land fotografeerde hij op iconische plekken die kwetsbaar zijn voor of een aanjager zijn van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Fotomodellen geven met hun hand aan hoe hoog het water zou komen bij een overstroming. Met zijn werk wil Van den Bosch de realiteit van een stijgende zeespiegel op een toegankelijke manier in beeld brengen.

Praktische informatie

  • De rondleidingen duren ongeveer een uur.
  • De tours starten om 11:00 en om 14:00 uur.
  • Een kaartje reserveren voor de rondleiding kan hier.