07Apr

Concertlocatie

Passie van nu

Muiderslot

Muiden - Noord-HollandEen hedendaagse Matthäus-Passion voor een nieuwe tijd. Met geliefde Erbarme dich van Johann Sebastian Bach in een bewerking met Arabische ud en o Haubt voll Blut und Wunden naast Afro-Surinaamse klaagzangen. Aus Liebe gaat een muzikale dialoog aan met eeuwenoude Indiase raga’s.

Met de beroemde passie van Bach als basis komen eeuwenoude verbindingen tussen culturen tot leven. In zeven muzikale talen wordt het verhaal van de wereld van nu verteld: over honger, hoop en de strijd voor een betere wereld. Eeuwenoude verhalen bieden troost, inzicht en een nieuw perspectief op onze tijd.

Het laatste avondmaal en de voedsel-crisis
De Passie van 2023 gaat over de mondiale voedsel-crisis. Met muziek en verhalen uit verschillende culturen over honger, voedsel en vasten. Over het laatste avondmaal, de Indonesische rijst-godin Dewi Sri, de maïs-moeders uit de Amerika’s en de betekenis van het vasten tijdens de Ramadan. Verhalen over strijd en opoffering maar ook over hoop voor een nieuw begin.

Het is een feest om mee te maken… oprecht en ontroerend, en multicultureel in de meest letterlijke betekenis van het woord; onnadrukkelijk wordt de diversiteit van de samenleving getoond. Passie van nu verdient het om uit te groeien tot een nieuwe traditie.” (Theaterkrant)

Praktische informatie

  • Het optreden vindt plaats op de binnenplaats van het Muiderslot: kleed je dus warm aan!
  • 20.00 – 22.00 uur
  • Het kasteel zelf is niet te bezoeken deze avond.
  • Kaartjes: 17 euro. Koop ze hier.