12Mar

Rondleidingen

Rondleiding kasteel/tuin Nyenrode en tentoonstelling Amsterdam Light Festival

Nijenrode Vriend van sKBL

Breukelen - UtrechtOok dit jaar organiseren wij weer een aantal rondleidingen op Nijenrode. Onze gids vertelt uitgebreid over de geschiedenis van het kasteel en toont historische zalen en verschillende stijlkamers met de verborgen kunstcollectie.
Aansluitend, na een wandeling door het park, is er een bezoek aan de tentoonstelling “Amsterdam Light Festival”, georganiseerd door het Art Fund Nyenrode. De fotografie van de mooiste en meest creatieve Light Objecten van de afgelopen 10 jaar gehouden Light Festivals zijn zorgvuldig geselecteerd en op grote Acrylaatplaten geprint voor een fantastische overzicht tentoonstelling.
Dit bijzondere arrangement wordt driemaal aangeboden: op de zondagen 12 maart, 23 april en 28 mei. De rondleiding start om 14:30 uur op de parkeerplaats van Nyenrode. De prijs bedraagt € 21,95 p.p. Daarbij krijgt iedere deelnemer ook het boek Nijenrode inspiratiebron voor kunst (185 pagina’s). Als extra optie kan tevens de catalogus met unieke foto’s van de tentoonstelling erbij besteld worden (66 pagina’s). Kijk voor meer informatie en bestelling tickets op de website.

Rondleidingen en lezingen
Benieuwd naar het verhaal van Vechststreek. Het Vechtstreekmusuem organiseert naast de rondleidingen op Kasteel Nijenrode diverse rondleidingen en lezingen.

25 februari      Opening Vechtstreekmuseum12 maart         Rondleiding kasteel Nijenrode21 maart         Lezing vroegere kastelen en ridders in de Vechtstreek25 maart         Rondwandeling buitenplaatsen in Maarssen22 april           Rondwandeling bouwstijlen en architectuur23 april           Rondleiding kasteel Nijenrode17 mei            Lezing vroegere kastelen en ridders in de Vechtstreek27 mei            Rondwandeling agrarische/industriële ontwikkeling28 mei            Rondleiding kasteel Nijenrode29 mei            Dag van het kasteel

Scroll naar boven