26Jun

Rondleidingen

Rondleiding door de historische buitenplaats Oldengaerde

Oldengaerde

Dwingelo - DrentheHet landgoed Oldengaerde bestaat uit een ensemble van Rijksmonumentale gebouwen, tuinen, tuinobjecten en bos. De havezate vormt het hart van het landgoed. Het landhuis werd al genoemd in het begin van de 15e eeuw. De huidige classicistische uitstraling kreeg het huis rond het midden van de 17e eeuw. De opvallende entreepartij in rococostijl stamt uit het midden van de 18e eeuw. Oldengaerde behoort tot de achttien oorspronkelijke havezaten in Drenthe, waarvan er tegenwoordig nog slechts zeven resten. Het huis is vrij gaaf bewaard gebleven, ook qua interieur.

Nu de renovatie achter de rug is, kunnen we je laten zien hoe het geworden is. Ga mee met deze boeiende rondleiding door de historische buitenplaats Oldengaerde met een uitstapje door tuinen en bijgebouwen. Aansluitend maak je een korte wandeling door het naastgelegen bos en door de beeklanden van het Westeinde. Tijdens de rondleiding krijgen je informatie over het hoofd- en bijgebouwen van het landgoed en welke invloed de bewoners hadden op de omgeving. 

Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Locatie: Havezate Oldengaerde, Westeinde 59, 7991 RT Dwingeloo. 

Meer weten over Oldengaerde?:
Compilatiefilm revitalisatieproject Oldengaerde - YouTube
uitpakken en inrichten op Oldengaerde - YouTube
Oldengaerde vanuit de lucht - YouTube

Koffie en koek wordt verzorgd door de Vrouwen Van Nu (afdeling Dwingeloo). Prijs: € 1,- voor koffie en € 0,50 voor koek.