03Jun

Evenement/Festival

Oranjewoud Festival

Oranjewoud

It Oranjewald/Oranjewoud - Friesland


  • Lindelaan 1
  •    8453 JD It Oranjewald/Oranjewoud - Friesland
  • Fri 03 Jun 2022
  • 00:00
  • Kijk voor alle prijzen voor het festivalbandje en de programmadelen op de website van het festival.
  • https://oranjewoudfestival.nl/nl/kaartverkoop

Oranjewoud Festival is een veelzijdig, prikkelend en laagdrempelig internationaal klassieke-muziekfestival. Als organisatie bruisen wij van nieuwe ideeën en rusten niet voordat wij ze hebben gerealiseerd. Onze missie is het levend, inspirerend en bewegend houden van klassieke muziek om daarmee het huidige en toekomstige publiek in het hoofd en het hart te raken. Simpeler gezegd: klassiek lééft en dat laten wij zien, horen en voelen.

Achter de klassieke traditie schuilt een enorme rijkdom die wij hartstochtelijk koesteren. Juist daarom staat vernieuwing bij ons centraal. Die manifesteert zich van locatiespecifieke concerten tot panculturele verbindingen. Wij versterken de band tussen onze bezoekers en de muziek door deze blijvend te vernieuwen en aan te sluiten bij de belevingswerelden van het publiek. Daarnaast fungeren wij als katalysator, ontwikkelaar en ondersteuner van makers en musici.

Het festival duurt vier of vijf dagen en vindt elk voorjaar plaats op binnen- en buitenlocaties in het historische Parklandschap Oranjewoud. Iedereen die het festival voor het eerst bezoekt, wordt verrast door de paradijselijke sfeer van de omgeving. Wat óns pas echt inspireert, zijn de vele verborgen elementen en verhalen, zoals een ondergrondse koude-oorlogsbunker, de Ecokathedraal van kunstenaar Louis le Roy of het kleine hotelzwembad.

Met onze centraal in het parklandschap gelegen Proeftuinen en het omliggende hoofdprogramma weten wij een breed publiek aan ons te binden. Wij laten ze kennismaken met klassieke muziek in al haar veelkleurigheid en verschijningsvormen.

Foto: Lucas Kemper (compositieopdracht Diamanda Dramm voor acht stemmen met roeptoeters)