01Dec

Tuindagen

Wandelen in de kerstvakantie op landgoed ‘t Rozendael in Heino

't Rozendael

Heino - OverijsselKunstenaar Linda Molenaar heeft een wandeling uitgezet op landgoed ‘t Rozendael in Heino. Tot 27 december zijn bezoekers welkom om de route ‘Ik ben het driemaal’ te lopen. 

 

Onderweg komt u een stel ezels tegen, de symbolische dieren die ook terug te vinden zijn in het familiewapen van de familie die op het landgoed woont. Maar... als u goed kijkt vindt u ze ook op andere, onverwachte plekken.

Locatietheater festival De Tuin der Lusten heeft vanwege de pandemie de kunsten dit jaar in een ander jasje gestoken. Zij heeft vijf kunstenaars gevraagd om een wandelroute over een landgoed te maken voor het project ‘U bevindt zich hier’, waarbij de kunstenaar alle vrijheid krijgt om diens kijk te geven op het landgoed, de geschiedenis, de bewoners, of wellicht op de toekomst van de plek.

Linda Molenaar werd gekoppeld aan landgoed ‘t Rozendael. Zij maakt de eerste wandeling uit een reeks van vijf voor ‘U bevindt zich hier’. Inmiddels is ook de wandeling van Eric Langendoen op landgoed De Hooge Boekel in Enschede te wandelen. Hij heeft de wandeling ‘Wat ‘T is’ uitgezet, met een link naar de (textiel)geschiedenis van het landgoed. Begin volgend jaar zullen de andere drie wandelingen een voor een geopend worden. 

Linda bleek een goede match met het landgoed. Tijdens haar bezoek op `t Rozendael liet ze zich inspireren door het wapen van de familie Van Ittersum. Uiteindelijk is hieruit de wandelroute ‘Ik ben het driemaal’ ontstaan. Op een luchtige en speelse wijze heeft Linda haar kijk op het landgoed weten te verbeelden. Van ezel naar ezel verbindt de route alle schitterende uitkijkjes en doorloopjes op het terrein.

De wandelroute ‘Ik ben het driemaal’ is tot en met 27 december te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. De wandeling is erg geschikt en leuk voor kinderen, met de mogelijkheid tot zowel een lange als een korte route. 

 

-

 

Alle vijf de routes zijn onderdeel van het project `U bevindt zich hier`. Elke route is weer anders, maar allemaal zijn ze te bewandelen op eigen initiatief en in uw eigen tijd. Zonder gids, maar wel met behulp van de IZI travel route app. De app leidt u per wandeling langs de verschillende punten en vertelt u onderweg het verhaal van de kunstenaar. Ook vindt u in de app alle informatie over parkeren en tips voor nog meer moois. U vindt de link naar de juiste route als u naar de website van de Tuin der Lusten gaat of de plaatsnaam opzoekt in de IZI travel route app. De routes zijn te bewandelen tussen zonsopkomst en zonsondergang.

 

Of ga meteen naar de wandelroute: https://izi.travel/nl/browse/1aef0e53-9cc6-48bd-a74a-ddebfb986f3a 

 

Vier de kerst en winter op onze prachtige KBL! Veel kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen bieden ook dit jaar een bijzondere beleving in magische kerst- en wintersferen. Kijk voor meer informatie en de geldende regels op de website van de locatie.