01Dec

Evenement/Festival

Kerst op de Menkemaborg

Menkemaborg Vriend van sKBL

Uithuizen - GroningenOp eerste en tweede kerstdag branden in de Menkemaborg de kaarsen in de kristallen kroonluchters en zilveren kandelaars. De volledig ingerichte kamers van de borg zijn extra versierd in kerststijl. Het lijkt of de tijd stil heeft gestaan en de bewoners zo binnen kunnen wandelen en aanschuiven aan het diner. De tafel is al gedekt met een mooi servies in de eetkamer.

 

Op beide kerstdagen is de borg geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers dienen vanwege de geldende coronamaatregelen een tijdslot te reserveren via de website. Organisten Kees Steketee (eerste kerstdag) en Hans Nomen (tweede kerstdag) spelen kerstmuziek op het kabinetorgel.

 

Nog tot en met 31 december is de tentoonstelling Topstukken, favorieten die uitgekozen zijn door de medewerkers, te zien. In de winter is en bezoek aan de tuin ook de moeite waard. De vormen van de formele tuin blijven zichtbaar in de decoratief geschoren buxus- en taxushagen. Mocht het een witte kerst worden dan is de tuin helemaal een sprookje.

 

Menkemaborg
Kerstdagen 12.00 – 16.00 uur
T/m 31 december, dinsdag t/m zondag, 10.00 -16.00 uur
Januari gesloten

 

Vier de kerst en winter op onze prachtige KBL! Veel kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen bieden ook dit jaar een bijzondere beleving in magische kerst- en wintersferen. Kijk voor meer informatie en de geldende regels op de website van de locatie.