Aan de Stichtse Lustwarande deel 2

Annet Werkhoven, Aan de Stichtse Lustwarande, deel 2. Bekende en minder bekende landgoederen, buitens en villa’s, Nijkerk 2017

Na verschijning van het eerste deel van Aan de Stichtse Lustwarande in juni 2017 is nu het tweede deel verschenen. Het derde deel is inmiddels ook in de maak,  mede dankzij het Ithakastipendium dat Annet Werkhoven in oktober 2017 op Kasteel De Haar in ontvangst mocht nemen. De werklust van Annet kennende, zal dat derde deel niet lang op zich laten wachten.

In dit tweede deel worden opnieuw 25 bestaande en verdwenen, bekende en minder bekende villa’s en buitens in de Utrechtse Stichtse Lustwarande onder de loep genomen. Bij ieder huis geeft de auteur bijzondere verhalen over bewoners en feitelijkheden. Na lezing van dit informatieve boek zal een wandeling door dit gebied beslist langer duren. De ruime hoeveelheid gegevens over de bouw, tijdsontwikkelingen, sociale omstandigheden, de bewoners en hun hobby’s, brengen al deze  huizen weer tot leven; met die kennis loop je niet meer achteloos aan de huizen voorbij. Het boek wekt de nieuwsgierigheid en prikkelt het voorstellingsvermogen met betrekking tot het verleden, maar geeft ook zicht op hedendaagse gebruik. Annet Werkhoven verstaat de kunst om geschiedenis invoelbaar te maken. We kijken uit naar het derde deel in deze serie over villa’s en landhuizen in Driebergen-Rijsenburg en omgeving.

Aan de Stichtse Lustwarande. Bekende en minder bekende landgoederen, buitens en villa’s is verschenen bij Uitgeverij Nabijproducties. Het is een gebonden uitgave en telt 168 pagina’s.

ISBN: 978 949 2055 477 Prijs: € 19,95

 

 

Scroll naar boven