9. Ockenburgh in Den Haag (Zuid-Holland)

Of beluister hier de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Music.

Van keukentafel tot KasCafé

De voormalige buitenplaats Ockenburgh in Den Haag zou eigenlijk gesloopt worden. Aan een keukentafel kwam het vaste voornemen om het huis te behouden voor de buurtbewoners. Vrijwilligers en vakliefhebbers lukte het om van een vervallen landhuis met een verdwenen tuin een lustoord voor jong en oud te maken.

Villa Ockenburgh Den Haag – Villa Ockenburgh

Bezoek ook:

Op landgoed Oostduin in Den Haag is dit jaar de moestuin hersteld.
Landgoed Oostduin – Groene parel in de wijk

In Voorschoten kunt u de Leidse tuin van Kasteel Duivenvoorde bezoeken en de moestuin van Buitenplaats Berbice.

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Scroll naar boven