8. Sociale tuinderij de Scheve Schup op landgoed Haanwijk in Halder (Noord-Brabant)

Of beluister hier de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Music.

Scheppen en schoffelen om op verhaal te komen

We zijn op bezoek bij de Scheve Schup op Landgoed Haanwijk. De moestuin laat zien wat tuinieren betekent voor de grote en kleine gemeenschap rondom een historisch landgoed.

Sociale tuinderij de Scheve Schup want, Vers is lekkerder!

Bezoek ook:

Geïnteresseerd in moestuinen met een sociale functie? Neem dan ook een kijkje in de theetuin van Bartimeüs in Doorn Historische Theetuin – Bartimeus of de De Hoftuin van Landgoed ‘t Oude Hof in Bergen Hoftuin – blooming Landgoed Het Hof

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Scroll naar boven