7. De moestuin van landgoed Twickel in Delden (Overijssel)

Of beluister hier de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Music.

Oranje boven

Op landgoed Twickel leven vijf eeuwen tuingeschiedenis naast elkaar. De tuinman, de tuinbaas en vrijwilligers leiden ons door de overvloed aan moestuinen, kassen en siertuinen met als kers op de taart de oranjerie in de formele tuin.

Moestuin – Stichting Twickel

Bezoek ook:

De Hof van Hackfort in Vorden (Gelderland) is de historische moestuin van kasteel Hackfort en kreeg zijn vorm in 1850. Moestuin Hof van Hackfort bezoeken | Natuurmonumenten

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Scroll naar boven