5. Het leifruit van Dekema State in Jelsum (Friesland)

Of beluister hier de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Music.

Vormvaste fruitbomen

De boomgaard van Dekema State in Friesland is een lustoord voor leifruit. De tuinbaas laat ons zien wat je kunt bereiken met een paar latten en heel veel kennis en geduld.

De Tuin – Dekema State

Bezoek ook:

Kasteel Middachten in De Steeg (Gelderland) waar prachtig leifruit staat langs de historische tuinmuren. Tuin – Kasteel en Landgoed Middachten

Huis te Manpad in Heemstede (Noord-Holland met de langste slangenmuur met leifruit in Europa.  Het Huis te Manpad – Buitenplaats in Kennemerland: een bezoek waard

Het vlakbij Dekema State gelegen Poptaslot te Marsum dat eveneens een moestuin en een boomgaard heeft. Poptaslot Marsum – De Heringastate | De Heringastate, in de volksmond ook wel het Poptaslot genoemd.

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Scroll naar boven