4. De moestuin van landgoed Zuylestein in Leersum (Utrecht)

Of beluister hier de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Music.

Hoepelrokken en bosvarkens

De moestuin van de ridderhofstad Zuylestein in de provincie Utrecht was aangelegd om te imponeren. De eigenaar laat ons de zeventiende-eeuwse tekening zien waarmee zij de moestuin nauwgezet heeft gereconstrueerd en neemt ons mee naar de varkens in het eikenbos.

Moestuin – Landgoed Zuylestein (landgoed-zuylestein.nl)

Bezoek ook:

De moestuin van kasteel Amerongen dat op wandelafstand van landgoed Zuylestein ligt.

De Tuin (kasteelamerongen.nl)

De vogelvluchtgravure van Zuylestein gemaakt door Daniel Stoopendaal rond 1710 (Rijksmuseum, Amsterdam).

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Scroll naar boven