2. De Hof van Schaesberg in Landgraaf (Limburg)

Of beluister hier de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Music.

Waakzame wachters en paarse wortels

De Hof van Schaesberg bij Slot Schaesberg in Limburg heeft een moestuin waarin groente, kruiden en bloemen bloeien. Deze voorzagen in de 16de eeuw het slot en zijn bewoners van eten en grondstoffen.

Hof van Schaesberg – Slot Schaesberg

Bezoek ook:

De Historische Groentehof in Beesel (Limburg). U kunt dagelijks in deze tuin vol vergeten groenten en fruit wandelen tussen 09.00 en 17.00 uur. Stichting Vergeten Groenten

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Scroll naar boven