10. Grootstal in Malden (Gelderland)

Of beluister hier de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify of Apple Music.

Zaaien voor de toekomst

Bij Landgoed Grootstal in Gelderland opent zich een venster op de toekomst van de historische tuinen. De modelboerderij Bodemzicht op het landgoed verkent de wegen naar duurzaam en toekomstgericht tuinieren.

Landgoed Grootstal

Het heerlijke land zelfoogstmoestuin Nijmegen Malden 

Home | Bodemzicht

Bezoek ook:

De voormalige moestuin van buitenplaats Leyduin in Vogelenzang (Noord-Holland) is sinds jaren een Community Supported Agriculture (CSA) tuinderij. Moestuin Leyduin 

In Haarzuilens (Utrecht) is in 2019 een CSA-moestuin van start gegaan op de plek van de voormalige moestuin van kasteel de Haar. Utrecht, Haarzuilens | De Haar – sKBL

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Scroll naar boven